We vertrouwen de eerste indruk te vertrouwen

2023년 3월 16일 by

We vertrouwen de eerste indruk te vertrouwen

Ja, ja, we weten dat ze niet beoordelen op uiterlijk. Maar, zoals de studies hebben bewezen, is het precies door de eerste indruk dat we het idee van een persoon verzinnen. En vaak vergissen we ons. Het is een schande dat het de eerste indruk is om te veranderen, is vrij moeilijk: om de een of andere reden zijn we er sterk van overtuigd dat “intuïtie” ons bij de eerste kennis heeft gevraagd.

Is het genoeg om naar een persoon te kijken om te begrijpen of hij hem kan vertrouwen? Zo ja, waarom vergissen we ons zo vaak bij mensen? De eerste indruk van een persoon is geen reden om verreikende conclusies over hem te trekken, zelfs het lijkt ons duidelijk. Waarom – experts van de Universiteit van Toronto antwoord.

De eerste indruk van een persoon bepaalt onze mening over hem met 90%. Zelfs als we de feiten leren die niet spreken voor onze intuïtieve conclusies, zullen we ze niet noodzakelijkerwijs veranderen. Wetenschappers van de Universiteit van Toronto beweren dat onze vroegste sensaties van een persoon, die zich tijdens de eerste vergadering vormen, zo sterk zijn dat we intern nieuwe informatie zullen weerstaan ​​die hen tegenspreekt.

Weten of voelen?

Psycholoog Nicholas Rul en zijn collega’s toonden deelnemers aan de studie van foto’s van elk 20 mannen en rapporteerden ze slechts één detail – seksuele geaardheid. Foto’s werden vooraf geselecteerd in overeenstemming met welk uiterlijk wordt beschouwd als stereotiep voor heteroseksuele en homoseksuele mannen. Toen controleerden de onderzoekers hoeveel de deelnemers konden onthouden (herinneren) wat hen werd verteld over mensen op de foto’s. Ze toonden de foto’s opnieuw, maar in het ene gevraagd vroegen ze om onmiddellijk te antwoorden, en in het andere – ze gaven tijd om na te denken. De resultaten toonden aan dat de deelnemers liever conclusies hebben getrokken, exclusief afhankelijk van het uiterlijk toen ze geen tijd kregen. “Toen ze geen haast hadden met een antwoord, richtten de deelnemers zich meestal tot hun geheugen en niet tot gevoelens”, zegt het stuurwiel.

Wat betekent het https://gemiddeldepenis.com/? “Dit betekent dat we niet alleen moeten hopen dat anderen ons objectief zullen beoordelen,” gelooft de Rula, “maar we moeten ook onthouden dat onze meningen over anderen grotendeels verslaafd zijn”. Met andere woorden, het is vanzelfsprekend om het boek te beoordelen op zijn dekking voor ons, en we doen het bijna altijd. Maar het is ook belangrijk dat we onze mening misschien niet veranderen, zelfs niet als we het al hebben gelezen.

Een goede indruk is een zaak?

Er zijn geen garanties dat anderen ons precies zullen zien zoals we willen. Maar de psycholoog Jeremy Bezantz adviseert: “Om een ​​goede eerste indruk te maken, is het belangrijk om Live te ontmoeten”. De basis van deze raad is een reeks experimenten waarin hij en zijn team de eerste reacties hebben geanalyseerd en vergeleken van vergaderingen met meer dan 1000 mensen die tijdens een live interview van 3 minuten met elkaar communiceerden, of de video van de persoon hebben bekeken wie ze moesten evalueren.

De resultaten toonden aan: hoewel “de nauwkeurigheid van beoordelingen in beide gevallen hetzelfde was”, “negatieve cijfers werden veel vaker gevonden wanneer de kennis een on een zwijgend was, door de video te bekijken”. Met andere woorden, de deelnemers slaagden erin in elk geval de persoonlijkheidskenmerken van een persoon te raden. Maar toen ze een persoon alleen op het scherm zagen, concentreerden ze zich eerder op de negatieve kenmerken van zijn uiterlijk en gedrag dan op positief of neutraal.

Dezelfde regel werkt in een romantische relatie. De indruk van live communicatie is altijd beter. Mensen vertrouwen liever op hun “darm” wanneer ze iemand ontmoeten, zegt de onderzoeker Paul Istu, dus “het is moeilijk om een ​​persoon echt te herkennen door naar het profiel in het sociale netwerk te kijken”. Dit kan de reden zijn dat mensen zo vaak teleurstelling voelen wanneer ze hun ideale partner buiten het netwerk ontmoeten. Een goede oplossing is om live zo snel mogelijk live te maken, zodat het beeld dat door fantasie wordt gecreëerd de echte persoon niet verdoezelt. Sommige experts bevelen zelfs aan dat er niet meer dan een paar weken zijn verstreken tussen de online kennismaking en de vergadering in Real Madrid.

Het virus is de eerste indruk

Als de onpartijdige mening moeilijk te vormen is, zelfs met betrekking tot belangrijke mensen, wat kunnen we dan zeggen over degenen die we slechts enkele seconden op straat of televisiescherm zien? Maar het is hier dat de oorzaak van veel fouten en sociale problemen ligt. De eerste indruk van een persoon ligt in het hart van de meeste van onze vooroordelen – dit geldt voornamelijk voor raciale en nationale stereotypen. Afro-Amerikaanse mannen worden bijvoorbeeld vaker afgebeeld in de westerse media, ze worden vaak weergegeven als asociale persoonlijkheden en criminelen. Een dergelijke stabiele negatieve houding kan zelfs bepaalde gedragsmodellen aan zwart opleggen. Dat wil zeggen, ze beginnen op hun beurt te gedragen zoals ze van hen verwachten.

“Als je een andere persoon ziet, wordt je indruk van hem ook geboren”, zegt het stuurwiel. Slechts een fractie van een seconde is vereist om te beslissen wat uw gemeenschappelijke gevoel van een persoon zal zijn. Misschien kunnen we zijn invloed op onze acties niet volledig overwinnen. De oplossing is niet om te proberen deze eerste indruk te veranderen, maar om een ​​beetje te wachten voordat je beslist wat je relatie met een specifieke persoon zal zijn. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer we de neiging hebben om rekening te houden met de echte stand van zaken.

0 comments