Хочу стати backend-розробником: що треба знати та вміти

2022년 3월 8일 by

Хочу стати backend-розробником: що треба знати та вміти

Але й ігри, які роблять на цьому рушії складніші, тому багато високобюджетних AAA-проєктів написані саме на ньому. Обравши проєкти, якими хочете займатися, варто вибрати engine (рушій), над яким хотіли б працювати більше. Це і приведе до мови, якою ви маєте користуватись. Онлайн-курси також пропонують сертифікати, які підтверджують вашу підготовку і можуть поліпшити ваші шанси під час пошуку роботи. Це дає роботодавцям додаткову впевненість у ваших навичках і знаннях. Вони використовують різноманітні методи та інструменти, щоб знайти навіть найменші помилки, забезпечуючи роботу програм за заданими вимогами та стандартами якості.

Через це типи переданих значень недоступні на етапі компіляції, та помилки на зразок AttributeError можуть виникати під час виконання. Відсутність статичної типізації також є однією з основних причин низької швидкодії. Python — це потужна мова програмування, яка проста у вивченні. Він має ефективні структури даних високого рівня та простий, але ефективний підхід до об’єктно-орієнтованого програмування.

Програмування

Багатофункціональна, проста у вивченні та потужна мова програмування забезпечує безліч можливостей для розробників будь-якого рівня. Але без нормального інструменту працювати було боляче, а експериментами з Django займатися було вакансія Middle Python Developer цікаво і імплементація потрібного продукту просувалася на диво швидкими темпами. І от після 2 (двох) місяців роботи вечорами і на вихідних, я мав майже повнофункціональний продукт, котрий робив все, що мені було потрібно.

Що треба знати Python-розробнику

Багато хто вважає її ідеальною для початківців за рахунок низького вхідного порогу, чому сприяє лаконічність, легка сприйнятливість і читабельність синтаксису. При всій своїй простоті Python є досить потужною та гнучкою мовою. Ці ж параметри збільшують і продуктивність розробника.

Мова програмування Python та її історія

Крім того, часом самому важко побачити свої помилки, а ментор підкаже, як зробити код чистішим та якіснішим, пояснить особливості його написання на прикладі кожної окремої ситуації. Можна текстовий квест написати навіть без рушія, будь-якою мовою, й це теж буде інді-гра. Та все одно треба знати основи програмування, і не має значення, якою саме мовою ви їх будете вивчати.

101.Які є низькорівневі особливості мов і фреймворків? Якщо джуніору все треба підказувати й допомагати, то мідл може самостійно взяти щось нове і швидко його вивчити та зрозуміти. У нього накопичено достатньо знань і досвіду, щоб швидко опановувати нове.

Які книги потрібно прочитати Junior Python розробнику

Рушії можуть використовувати окрему мову для скриптингу. Наприклад, Unity Engine написаний на C++, але використовує C# для написання логіки гри. Це пов’язано з тим, що C# простіше використовувати, але от розробники Unreal Engine вирішили залишити всюди C++. Веб-розробником можна стати як з університетською освітою, так і без неї.

  • Matplotlib, безперечно, є однією з найуспішніших бібліотек візуалізації для Python, що дозволяє візуалізувати дані різними способами.
  • Це займе рік часу і швидше всього ніколи не буде дороблено до кінця…
  • Також можна створювати програмне забезпечення для збору та аналізу даних з сенсорів, керувати пристроями та створювати зв’язки між різними IoT-компонентами.
  • Зараз розробляю інструменти для міжнародної логістики в Joom, наприклад, для відстеження посилок і оптимізації вартості перевезень.
  • З Python я стикнувся наприкінці студентських років, коли потрібно було підготувати дипломну роботу.
  • Є безліч онлайн-курсів, на яких можна освоїти професію з нуля, навіть не маючи досвіду в програмуванні.

Бібліотека підтримує багато популярних баз даних, включаючи MySQL, SQLite, CockroachDB і PostgreSQL. Фреймворк використовує шаблон проектування MVC, тому ви можете самостійно вибрати декілька баз даних, які ви хочете вивчати, наприклад, PostgreSQL, MySQL, SQLite та Oracle. Python-розробник може займатися https://wizardsdev.com/ створенням програм, сайтів, додатків в зазначених областях, а також доопрацюванням вже створених програмних продуктів, їх розвитком і підтримкою. При цьому розробники на Python затребувані, оскільки популярність мови зростає. Є думка, що в області веб-розробки він навіть витисне мову PHP.

Хто такий Python програміст і чим він займається?

Про всяк випадок нагадаємо, що soft skills – це професійні навички, не пов’язані безпосередньо зі спеціальністю. Розвинені софт скіли потрібні і для пошуку роботи, і подальшого просування. Нещодавно на сайті DOU проводилося опитування про освіту у IT-спеціалістів. З’ясувалося, що приблизно третина не має вищої освіти, і більше половини володарів дипломів працює не за спеціальністю. Багато розвинених країн мають програму імміграції Blue Card, за допомогою якої залучають кваліфікованих спеціалістів.

Рейтинг 2023 року охоплював 59 мов програмування[14]. Окремі матеріали можуть містити посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції. А закінчивши Python курс матимуть чітке розуміння сфер, де застосовується мова, та обирати, в якому напрямку розвиватись. Давайте напишемо наш перший файл Python, який називається helloworld.py, який можна зробити в будь-якому текстовому редакторі.

Що треба знати Python-розробнику

Більше про плюси та мінуси Python у порівнянні з іншими мовами ми писали у статті «Велика кількість бібліотек, сувора динамічна типізація та проста логіка. Розробка ігор — це галузь, яка вимагатиме від вас постійного навчання в майбутньому, щоб знаходити ефективніші та складніші рішення. Матеріал буде корисним для початківців, які хочуть програмувати і розробляти ігри, але не впевнені, з чого почати.

Інтерактивний режим[ред. ред. код]

Python портованна і працює майже на всіх відомих платформах — від КПК до мейнфреймів. Одна українська компанія мала потребу в автоматизації обліку, тому я почав розбиратися з Django. Система трансформувалася в повноцінну ERP, пережила багато автоматизаторів, які хотіли її замінити, й працює досі. Якщо ви вчитеся самостійно, то слід заздалегідь знайти навчальні матеріали, веб-джерела, за якими ви будете вивчати Python і звідки будете брати завдання для практики.

Спеціалізовані підмножини/розширення Python[ред. ред. код]

Як і Ruby, Python є добре продуманою системою для ООП. Python та переважна більшість бібліотек до нього безкоштовні й поставляються у вихідних кодах. Навіть більше, на відміну від багатьох відкритих систем, ліцензія ніяк не обмежує використання Python у комерційних розробках та не накладає ніяких зобов’язань, крім зазначення авторських прав. Інтерпретатор мови Python може бути розширений функціями та типами даних, розробленими на C чи C++ (або на іншій мові, яку можна викликати із C).

0 comments